Pizza – o mâncare rapidă și gustoasă

Pizza sănătoasă
Pizza bună pentru sănătate?
24 martie 2018
Arată tot
Pizza rapidă și gustoasă la Mediaș

Cu o vechime de peste 1000 de ani ( în anul 997 e.n. apărea la Gaeta, primul document în limba latină care conținea cea mai veche menționare a cuvântului „pizza” ) mâncare de origine italiană este astăzi consumată pe întregul glob. Deși variante ale acestui produs alimentar par a fi existat chiar și în antichitate și în Egipt, Babilon și Imperiul Persan, unde este cunoscut că grecii mâncau o pâine rotundă și plată pe care puneau diferite ingrediente și condimente. Era o măncare rapidă și gustoasă  preparată după gust și cu multă varietate.

În zilele noastre pare greu de crezut că cineva nu a mâncat niciodată pizza. Deși este preferata studenților și a tinerilor, aria consumatorilor de pizza s-a lărgit foarte mult dacă ne gândim că ea se poate prepara și acasă. Desigur căci pe lânga ingredientele sale standard fiecare regiune a dezvoltat și retete proprii de pizza sau au adaptat unele preparate tradiționale la stilul pizza.

Astfel preparatele pizza sunt astăzi de nerefuzat din mai multe motive:

  1. Este o mâncare sățioasă cu ingrediente pe placul tău. Astăzi poți alege ce pizza dorești in funcție de ce gusturi ai. Pe lângă ingredientele de bază sunt sortimente de pizza care îți pot satisface rapid foamea și să îți încânte papilele gustative.
  2. Se prepară repede și poate fi chiar la tine acasă în doar câteva zeci de minute. Este o mâncare care poate fi transportată cu grijă până la tine fără să te mai deplasezi tu. Asta te poate ajuta să nu mai sacrifici tu din timpul tău și să îți continui munca.
  3. Există în mai multe variante și mărimi. Dacă preferi doar mâncarea caldă poți comanda doar atât cât mănânci odată fără să faci risipă de bani și mâncare.
  4. Se poate consuma și rece. Pizza pe lângă faptul că este o mâncare rapidă și gustoasă este și o mâncare preferată pentru excursii sau drumeții. Te hrănești bine, și datorită faptului că este o mâncare uscată poate fi păstrată mai mult timp.
  5. Este o măncare sănătoasă. De obicei pizza se coace la cuptor de cărămidă sau de piatră, la foc de lemne sau de cărbune și este foarte bine apreciată și asociată alimentelor de înaltă calitate și foarte sănătoase.

Desigur că cea mai bună pizza este pizza care îți place. Multitudinea de sortimente oferite de combinațiile de ingrediente, calitatea materiilor prime pentru blat și pentru topping, prepararea pizzei, servirea ei, contextul și ambianța consumului  – toate acestea se unesc pentru a satisface toate plăcerile și dorințele consumatorului. Diversitatea combinațiilor și originalitatea preparării pot fi importante pentru unul sau altul dintre consumatori, dar aspectele cel mai importante implică în mod cert și se răsfrâng asupra sănătații consumatorului. Astfel un produs este sănătos dacă ingredientele din care este preparat sunt materii prime sănătoarse și neviciate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSună acum!